تحولی شگرف در بخش کشاورزی خوزستان با اجرای پروژه گندم بنیان
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: فاز آموزشی ترویجی پروژه گندم بنیان در ۳ پلاتفرم آموزشی ترویجی در استان اجرا شد که تحولی شگرف در همگرایی بین تحقیقات، اجرا و کشاورزداشت.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: مدیر باغبانی سازمان در جلسه برنامه ریزی برای پروژه گندم بنیان و کشت های پاییزه گفت: فاز آموزشی ترویجی پروژه گندم بنیان در ۳ پلاتفرم آموزشی ترویجی در استان اجرا شد که تحولی شگرف در همگرایی بین تحقیقات، اجرا و کشاورز سرعت بخشی به انتقال مسائل و مشکلات اجرا به تحقیقات و متقابلا بکارگیری دانش نوین در پلاتفرم ها،معرفی اصول کشاورزی حفاظتی به طور کاربردی و کارشناسی را به دنبال داشت.
حسنی نسب با بیان اینکه در پاییز ۹۸ این پروژه در سطح ۱۷ هزار و ۶۰۰ هکتار در ۱۲ شهرستان اجرا شد افزود: در طی سه فصل که این پروژه اجرا شد افزایش عملکرد گندم ،افزایش تاثیر عناصر غذایی اصلی، تاثیر مثبت مبارزه شیمیایی علیه بیماری ها در عملکرد گندم ،شناسایی لاین های عملکردی امیدبخش و ارقام برتر در هر منطقه مشاهده شد.
وی ادامه داد: افزایش عملکرد ذرت دانه ای،تاثیر تغذیه متعادل بر افزایش عملکرد ذرت دانه ای،شناسایی هیبرید های مناسب منطقه ،افزایش عملکرد ماش نیز از دیگر نتایج بدست آمده در طی سه فصل اجرای این پروژه بود.
حسنی نسب اضافه کرد: یکی از مشکلات در طی اجرای این پروژه عدم پیگیری منسجم و مدون برنامه آموزشی ترویجی و توسعه در سطح وزارتی برای طرح در یکسال گدشته و راهبری طرح پتانسیلی استانی می باشد همچنین در تامین ادوات ،کارنده با محدودیت شدید اعتبارات روبرو هستیم.
وی اظهار داشت: حجم این پروژه به دلیل وسعت و تنوع در طول سال بالاست و با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم.
حسنی نسب اذعان داشت : علیرغم اینکه کشاورزی بی خاک ورزی در سناریوها صورت گرفت باز هم میانگین عملکرد گندم بیش از ۲۰ درصد عرف منطقه بود که نشان می دهد انتقال یافته ها به خوبی صورت گرفته است.
وی یارانه خرید جهت کشت روی جوی و پشته کار ،یارانه خرید مستقیم کار ،انجام ۶ هزار و ۴۰۰ فقره آزمون خاک،مساعدت در تامین کود میکرو برای کل سطح،اجرای pvs ،را از جمله نهاده های مورد نیاز برای سال دوم پروژه دانست.
مدیر زراعت سازمان نیز در این جلسه گفت: کشت پاییزه در سال جاری در سطح 910 هزار و 263 هکتار اجرا خواهد شد که از این میزان 654 هزار هکتار به کشت گندم ، ۸۵هزار هکتار به کلزا و ۱۵ هزار هکتار به چغندر قند اختصاص یافته است.
سید احمدی با بیان اینکه میزان تولید محصولات پاییزه ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تن است ادامه داد: کود مورد نیاز جهت کشت های پاییزه نیز بیش از 300 هزار تن می باشد.
وی کشت مکانیزه را مهمترین مورد در طرح خودکفایی گندم عنوان و تصریح نمود: این تصور غلط است که با استفاده از میزان بذر زیاد سطح سبز بیشتر خواهد شد بلکه میزان بذر باید بین ۱۶۰ تا ۱۸۰ کیلوگرم در هکتار باشد تا سبزی و تراکم یکنواختی در پی داشته باشد.
سید احمدی اضافه کرد : باید پیش از ظهور آفات و بیماری ها شناسایی و با آنها مقابله شود و بهترین زمان دی ماه و بهمن ماه می باشد.
وی تصریح نمود: در سال زراعی گذشته حدود ۴۲ هزار تن بذر گواهی شده از شرکت ها خریداری شد.
ثبت دیدگاه