استفاده از سیستم های مدیریت ایمنی غذایی در واحدهای فرآورده های خام دامی خوزستان
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خوزستان گفت: متولیان تولید محصولات غذایی و فرآوردههای خام دامی در جبهه مقابله با کرونا و تامین امنیت غذایی حضور دارند.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خوزستان سالم و ایمن نگه داشتن همه شاغلان مراکز مرتبط با صنعت فرآوردههای خام دامی در همه گیری کرونا را امری ضروری دانست و گفت: حفظ سلامت فرآوردههای تولیدی در زنجیره غذایی و جلب اعتماد و اطمینان مصرف کنندگان برای دسترسی به غذای سالم امری مهم تلقی میشود.
رضا اسدی افزود: در همین رابطه اداره کل دامپزشکی، صاحبان واحدهای مرتبط با تولید و نگهداری فرآوردههای خام دامی را ملزم به استفاده از سیستمهای مدیریت ایمنی غذایی براساس اصو ل تجربه و تحلیل خطر و کنترل نقاط بحرانی جهت مدیریت خطرات ایمنی موادغذایی و جلوگیری از آلودگی مواد غذایی کرده است.
وی ادامه داد: صنایع مربوطه با اعمال برنامههایی نظیر؛ اقدامات بهداشتی مناسب، تمیز کردن و رعایت اصول امنیت زیستی، محصور کردن دوره تولید، ذخیره سازی و توزیع و حمل و نقل مناسب، رعایت بهداشتی فردی از سوی پرسنل شاغل و فراهم شدن و حفظ بهداشتی محیط موظف به تولید محصولات خام دامی سالم هستند.
اسدی اضافه کرد: براساس سیستمهای مدیریت ایمنی غذایی و کنترل نقاط بحرانی، گروههای تخصصی و کارشناسی از سوی اداره کل دامپزشکی استان تشکیل و اعضای این گروهها در همه مراحل نظارتهای لازم را اعمال میکنند و در حال حاضر از نظر دامپزشکی یک نیاز فوری در این صنعت حصول اطمینان ازمحافظت شاغلان مراکز مرتبط با محصولات غذایی با منشا دامی در خصوص ابتلا به کرونا و جلوگیری از قرار گرفتن در معرض ویروس است.
وی هدف از اقدامات اداره کل دامپزشکی خوزستان و اصول ابلاغی از سوی دامپزشکی را برجسته سازی اقدامات بهداشتی برای یکپارچگی زنجیره غذایی و در دسترس بودن منابع غذایی ایمن و سالم برای مصرف کنندگان عنوان کرد و افزود: تقویت اقدامات بهداشت شخصی و ارائه آموزشهای بهداشتی و به روز در خصوص اصول بهداشت مواد غذایی امری ضروری و از جمله اقداماتی است که از سوی دامپزشکی استان پیگیری میشود.
اسدی بر نهادینه کردن و ترویج استفاده از تجهیزات محافظت شخصی (PPE)، رعایت کامل فیزیکی، شست و شوی مکرر و صحیح دستها در هر مرحله از فرآوری، تولید و توزیع تاکید و تصریح نمود: نتیجه این اقدامات علاوه بر محافظت پرسنل شاغل از در بخش فرآوردههای خام دامی از کرونا منجر به تولید محصولات غذایی ایمن و سالم خواهد شد.
اسدی اظهار داشت: ذکر این نکته بسیار مهم است که هیچگونه شواهدی مبنی بر انتقال ویروس از طریق مواد غذایی به انسان وجود ندارد و اصولاً ویروس کرونا نمیتواند در مواد غذایی تکثیر یابد و این ویروس برای تکثیر نیازمند میزبان است، لیکن اگر ماده غذایی آلوده به ویروس شود، از طریق انتقال
مکانیکی و فیزیکی امکان انتقال به انسان وجود دارد. به همین خاطر تاکید میشود که از مواد غذایی بسته بندی شده و معتبر استفاده شود و مصرف کنندگان در هنگام قطعه کردن یا لمس فرآوردههای خام دامی مثل گوشت یا ماهی به طور مرتب دست خود را با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه شست
و شو دهند و از مواد ضدعفونی کننده با الکل استفاده کنند.
ثبت دیدگاه